2 måneder med Abus Modrop på hovedet

Abus Modrop  – en allrounder på hovedet 
Med min nye cykelhjelm har jeg forladt mit gamle hipsterlook og forhåbentlig også opgraderet min sikkerhedsfaktor.
Den bedste cykelhjelm er den du altid har på, har nogen sagt. Måske stammer citatet fra Poul Nyrup Rasmussen –  jeg kan ikke huske det – men det lyder fornuftig, for en god hjelm er måske det vigtigste grep for at komme sikkert igennem cykelturen. Forfængeligheden behøver heller ikke lide, med det brede udbud fra de mange producenter af kvalitetshjelme.
Pas på knolden
Jeg bor langt ude på landet og cykler sjældent i trafik. For min del er det ture på mountainbike der lokker med smalle grusveje og smalle spor igennem skoven. Som motorcykelkører igennem fire årtier går der hurtigt en djævel i mig også på cykel, og personlig sikkerhed sørger jeg altid for, enten træstammerne passerer med 150 eller 25 kilometers hastighed.
Lav vægt – lækker komfort
Det første indtryk der rammer mig med min nye Abus MoDrop hjelm, er pasformen. Zoom-Ace heder systemet der ved hjælp af en drejeknap lader sig indstille til brugerens hovedform og størrelse. Tilpasningen er også højde-justérbar og hageremen fordeler trækket ved hvad Abus kalder TriVider, et justerbart plastbeslag.
Hjelmen sidder behageligt fast på “knolden” og vægten er minimal på omkring 330 gram. De fleste hjelme i denne klasse har en vægt på mellem 300-450 gram, afhængig af stødabsorberingsteknologi.
MIPS og Quin
MoDrop fåes med eller uden MIPS (Multi-directional Impact Protection System) og kan også udstyres med Quin-sensor – et accelerometer, der detekterer styrt og automatisk sender en alarm til et valgt telefonnummer. Både MIPS og Quin øger sikkerhedsfaktoren, men betyder også en smule ekstra vægt. Som standard benytter Abus EPS som stødabsorberende komponent i hjelmen.
Skyggen er justerbar og fremstillet i et fleksibelt og bøjeligt materiale, der beskytter ansigtet ved et styrt. Med skyggen justeret op er der plads til et par full size goggles. Den nederste del af det 2-delte skal, er støbt i et beskyttende hårdt materiale, en meget lækker detalje i sort lak.
Luftig sag
Hjelmen har 6 luftindtag, de forreste med indebygget fluenet – en dejlig detaljer og til en thumbs up fra alle der har prøvet at få et hidsigt insekt ind under hjelmen. Varm luft ventileres ud med hele 8 luftudtag bag på hjelmen. Abus forsikrer os om at hjelmen er “hestehale-kompatibel”….. det har jeg (af naturlige årsager) ikke haft mulighed for at prøve 😀
Efter 2 måneders brug
De fleste moderne letvægtshjelme byder på god pasform og komfort. Kvaliteten fra anerkendte producenter er generelt meget høj. Så langt skiller Abus Modrop sig ikke fra konkurrenterne. Der hvor hjelmen imponerer, er i den overbevisende kvalitet og finish man får for en virkelig konkurencedygtig pris. Efter 2 måneders brug har vi ikke opdaget svagheder i materiale eller konstruktion. Hjelmen kan justeres til en perfekt pasform og bliver på plads igennem stød og slag fra terrænet. Den matte finish tåler tæsk fra grene og kviste, uden at blive ridset.
Abus Modrop fåes i 7 farver og 3 størrelser der passer hoveddiameter 51 cm til 61 cm og koster fra omkring 800 kroner.
Basecamp North / Bibow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *